10 Aralık 2010 Cuma

Köyümüzün yenilebilir otları

Isırganlar tam böreklik,
 Böreğin yanında ,taze ısırgan yaprakları ile  lorlu salatası nefis oluyor,

 Topladıkça yenileri çıkıyor,Zeytinyağında pırasa veya kurusoğan ile yumurtalısının tadına doyulmaz. .
 Labadalar,Kazayakları,Cicibiciler ve Isırganlar iç içe...
 Otlar hem havası hem suyu temiz yerlerde harika büyüyor.Tatları ve kokuları da bir başka güzel ...
Yabani pazı,yani labada..
Kökü kırmızı olan labada'nın yaprak damarlarıda kırmızı

Cicibici otları

1 yorum:

  1. Otları gördükçe içim sevinçle doluyor. Sizin cicibicilere kuşyüreği de denir. Gerçekten minik bir yüreğe benzer şekli o güzelim yaprakların. Nasıl da çıtır çıtır ve lezzetlidirler...

    YanıtlaSil